hit play to chill summore

Sunday, March 13, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA! terbaek kowt~

okay malay epic: 
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA

starring:


stephen rahman n jing lu



ummi najlaa
wahahahahahahahah

ok~ sila cepuk saye..haha
saje nak tunjuk gambar yang menampakkan kegemukan! pfffft
ummi nazeera n umie aida ade. ummi najlaa nak tumpang dua tiga kaki jugakkk.

okok~ sebelum sambung balik,
'sedarlah wahai insan-insan yang sering mengenepikan cerita melayu,
sedarlah yang ada anak bangsa yang boleh menghasilkan cerita setaraf international!'
wahahahahaha
http://www.emocutez.com
cerita ni terbaik okay..
untuk sedikit plot:
MERONG MAHAWANGSA adalah raja pertama KEDAH.
kiranya ini perjalanan dia sebelum jadi seorang raja kedah.
menurut sejarah: putera ROM and puteri CHINA bakal disatukan.
tempat pertemuannya dekat semenanjung emas
so called KEDAH sekarang.
pastu adelah obstacle2 nye..
yang lain tengok sendiri.
prince tu wajib cakap lo.
kiii-ut gila.

prince marcus u olz~
GAVIN STENHOUSE
Okok, ade juga aku terdengar orang cakap,
'cite tu pasal sejarah kan?? aku tak minat lah sejarah ni'
HABIS TUU KAU INGAT AKU SUKA???
pfffft
trust me ok, jalan cerita memang menarik
effect, setanding lah dengan international
just one thing, BUKAK LAH HATI TU.
jangan dok condemn je!
ha, kan susah semangat patriotik aku da mari.
mau tiga page aku taip!
macam-macam rasanya aku dapat selain mengagumi karya terbaru kru ni.
dengar bahasa melayu lama,
cara hidup orang dulu,
dengar semua bahasa melayu, cina, hindustan yaww~
one more thing, bijaknya yusry ni,
dia pandai jadi kan cerita ni menarik, xlah dull je.
ade ke patot pandai pulak merong mahawangsa tu buat lawak.
hahaha. menarik weyh. 
berbaloi dapat tengok prince marcus!
watak dia pun best!
ala-ala cute boy gitu
main-main jatuh cinta pulak dengan puteri cina tuh. 
mase die berlawan pergghh~ 
http://www.emocutez.com
oberrrkannn?? jadi TENGOKLAHH!

oh ye: sesuai untuk seisi keluarga :)




terbitan KRU!
p/s: berbaloi minat u olz dari kecik! :))


okayy... tamatlah review...
and..oh, xberkesempatan lagi nak update bout my bday ari tu
huhu :p
bought a new diary :)

2 comments:

Najlaa 'Aqilah said...

yup! very true! HMM is an epic film!

http://najlaafir.blogspot.com/2011/03/malay-chronicles-bloodline-aka-hikayat.html

amran said...

lalu lalang.. http://ayampenyek.blogspot.com/2011/03/35-setelah-melihat-filem-merong.html ok...keyyy laaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...