hit play to chill summore

Saturday, February 26, 2011

ayuh tampil segar ke kelas!!! :)

ANNYEONG HA SEYO!!!
wahahaha. korea pulak *cepuk sket*
1stly, entry ni bukan mengenai 
FASHION
MAKE UP
@ NOTES yang setambun tu.
this is(omputih sket):
DIY timun masker.
okok. maybe ramai yang selalu buat benda ni.
tapi apa salahnya aku nak share betape senangnya ia!
actually, jerawat dekat muka ni. makin banyak pulak. then, kulit muka kusam and rasa tak segar je.
masker faceshop tertinggal kat kolej =__='
pastu, aku tanya kawan cina aku. 
manyak baguss ooh!!! 
http://www.emocutez.com
.murah.semulajadi.berkhasiat.

GETTING STARTED! :)

1. bahan-bahan...
> timun
(potong 1/3 je cukup untuk ratakan seluruh muka)
>potato peeler
(pisau biasa pun okay. just senang sikitlah)
>sedikit madu(optional)

ini je.
simple kan

2. potong nipis-nipis timun. supaya senang nak melekap kat muka.
tak adalah terjatuh-jatuh.

lebih kurang ginilah hasil die.
yang ala-ala tersalah potong tu, masuk mulut okay!
3. masukkan madu. dan ratakan dengan hirisan timun tadi.
jangan gaul coz timun kan nipis dekat tengah. nanti patah dua. kayy u olz~
*actually, tak mahu madu pun tak pe. khasiat timun pun da cukup best da.

4. masukkan timun didalam fridge. biar khasiat sebati dengan madu.
kalau ada boleh tutup dengan plastik makanan. xdelah bercampur dengan aroma lain.
eeeuuuwww*

ready untuk dimasukkan! :)
5. ratakan pada seluruh wajah. biarkan selama 10-20 minit. macam ni: http://www.emocutez.com *n yes, there will be no pics of me with the masker. mauu kena cepuk??? haha*
tanggalkan and cuci dengan air suam or air biasa un boleh. dun worry.

kay, ni antara khasiat-khasiat timun.
(banyak lagi lah actly)

1.menghilangkan panda eyes!!! haha.
cuz it is rich in antioxidant and silica. menyegarkan kulit, melembutkan even gunakan dalam masa 10-20 minit.http://www.emocutez.com



2.merawat puffy eyes. 
because timun is very rich in ascorbic acid. juat letakkan hirisan timun bawah mata.

3. improve your skin complexion!!! 
timun mampu untuk segarkan wajah dan jadikan wajah berseri-seri.http://www.emocutez.com


4. treat your sunburn.
seriously, dengan cuaca dekat malaysia ni. penggunaan timun sangat digalakkan selalu.
dengan bajet yang tak sampai 2 hengget pun. mudah bukaaann???
http://www.emocutez.comsegar je nanti.

5. TIGHTENS YOUR PORES.
ni personal favourites! :)
timun makes a very good toner. 

6. dengan penggunaan kerap, jerawat, bintik-bintik hitam pun tak dapat nak menapak!
:)

ayuh ramai-ramai kita buat!!! :)
sambil rehatkan badan! esok nak balik da...
http://www.emocutez.com




nota kaki:  boleh juga ditambahkan dengan yogurt, lemon, egg white, aloe vera or tomato.





7 comments:

mercury_gurl said...

waaa...manyak bagus laa...

Najlaa 'Aqilah said...

alamak. tak boleh biar overnight laa kan pakai timun ni. kang habis kena hurung semut. hahaha

btw, a really good post. love it!

me said...

haha.. mecury> jum kite buat ramai2!!
najlaa> haha. mula2 nak biarkan overnight. tibe2 teringat semut. tapi kalau guna timun je. takpe kot :)

Anonymous said...

Tentu dengan Anda itu setuju. Ini adalah ide yang baik . Saya mendukung Anda .

Anonymous said...

Saya mencari forum ini indah , dan menemukannya. Sekarang aku pemakai reguler anda.rnTerima kasih atas administrasi forum ini .

Anonymous said...

What words... super, magnificent idea [url=http://katemosssextape.typepad.com/]kate moss tape[/url] kate moss nude Clever things, speaks) [url=http://gemmaatkinsonsextape.typepad.com/]gemma atkinson boogie woogie video[/url] gemma atkinson boogie woogie video I have passed something? [url=http://aliciakeyssextape.typepad.com/]alicia keys new video[/url] alicia keys video masturb

Anonymous said...

Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds additionallyI am glad to find numerous useful information right here within the submit, we'd like develop more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...