hit play to chill summore

Friday, January 13, 2012

me-time moment : facial treatment

hola-hola peeps!

hari ni official dua hari sudah masuk holiday. hewhewhewhew. angkat tangan semua. lambai-lambai sambil bergulak kitawa. bestnyeeeeeee.

uh uh. seperti tajuk diatas. hari ini i pergi SEPA!!! <baca:spa> tapi xde la rendam badan dengan susu kambing segala. buat facial je. what a perfect thing to start off my holiday with. hewhewhew.

this is not my first time going. sebelum ni ade jugak pergi and kawan ade yang bertanya, 'BUAT APE GI WEYH??' <ewaaah nak huruf besa je kau ni kan>. 'BEST DOEE orang tenyeh-tenyeh muke kau,' lepas abes treatment tu kau tanyelah, 'best kak main main idong kecik atas muke lebor saye ni?' okay sumpah aku mengarut. let me list few benefits facial treatment. kayh!

1. PEMBERSIHAN MENDALAM. apabila facialist keluarkan white head dan blackhead dari muke, secara tak langsung, kotoran yang tersumbat dalam muka akan terkeluar. sekaligus mencerahkan kulit muka. tidak ada kusam lagi. <sentuh pipi macam lisa surihani. hewhew>

2. MENINGKATKAN PEREDARAN DARAH. proses peng-wap kan<hado ke ni? bedal~> muke ni akan membantu menigkatkan peredaran darah di raut wajah. selari dengan proses mengeluarkan rongga-rongga tersumbat tadi. kulit akan lebih berseri dan tona muka akan lebih sekata, awwww.

3. MENYINGKIRKAN TOKSIK. bila facialist menggenyeh-genyeh dan mentonyoh-tonyoh muke, ia akan meransang peredaran darah dan menggalakkan saliran limfa <lymphatic drainage>. secara tidak langsung mempertingkatkan kelebihan semula jadi kulit untuk menyingkir toksin dan kotoran.

4. MERANGSANG KOLAGEN. uihhh. ni fabret okeh! urutan boleh meningkatkan penghasilan kolagen dan elastin <struktur penyokong utama kulit.> kulit akan jadi lebih tegang dan awet mudha senantiasa. macam i...awwww. <sepak laju-laju sampai sedar diri.>

itu je lah korang kelebihan yang dapat diketahui. selebihnya memang sebab diriku ini senang dimanjain. bestnye rasa ada tangan sejuk je main-main kat muka. in my case special, sebab dia siap urut-urut belakang tengkuk ni. hambek kau, lepas ketegangan results dari final.best wooo.

yang aku pulak memang tak menyempatkan nak begambo. please dont mind my sempoi shirt. tempat tu dekat je ngan rumah, tapi kalau jalan kaki mau berpoluh2 jugak la keti kau. sangatlah tak berbaloi aku nak bajet-bajet retisss taman permai jaya pulak. hewhewhew

uuu. me-time moment. perfect timing.
after final

bye peeps.
more post coming!
thanks for reading. :)

2 comments:

bithah razali said...

bestnyeeeeeeeeeeeee

Ummi Najlaa said...

hahaha. jum ler buat sekali... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...