hit play to chill summore

Saturday, February 12, 2011

homework TEACHER MERCURY~!!!

aiyooo teacher, sorry lambat siap~! alasan: MY DOG ATE MY HOMEWORK~! *err dog???*

ni jawapan saye::

siapakah nama anda??
 name penuh: ummi najlaa binti ahmad azhari. name pentas: UMMI @ NAJLAA AZHARI. name MUKABUKU: umminajlaa lala. (sebab saya suka nyanyi!) name kat rumah: anya. (manje enn. pffft!)


apakah makna disebalik nama anda?
*mari blajar bahasa arab*
ummi: IBU SAYA
najlaa: kejelitaan/ kecantikan mata
maksud penuh: kejelitaan mata ibu saya. sekian. jangan persoalkan ketepatannya. hahah!


adakah anda mempunyai teman istimewa sekarang?
ada! tapi dia tak sampai lagi. korea agak jauh lah. LOL!
nope. i'm single and ready to mingle! wahahahaha. EOT! :))


sekarang ada tengah buat apa?
taip atas key board lah. apekah soalan ini??


kali terakhir anda bercakap dengan??
MAMA. gara-gara menyampaikan larangan untuk aku menjejakkan kaki ke bandar bersejarah MELAKA. hukhuk.. baru nak excietd dapat naik bas!


siapa dia dalam hidup anda??
sekarang, EncikORangTua(EOT). hanya seseorang yang saya suka dalam diam :) memandangkan perjalanan masing-masing makin jauh. perasaan ini tak mungkin bertukar lebih mendalam buat masa ni. hanya dengan izin ALLAH ye adik2. O-O *nada serius sambil betulkan specs*


kali terakhir anda bercakap dengan siapa sebelum tidur?
mostly, DIRI SENDIRI~! wow, daku sungguh scary! biasanya amalkan macam ni: *tepuk bantal* "esok aku nak bangun pukul 6.30 yerr" insyaALLAH berkesan! paling tidak pun akan terjaga! heee. (renung-renungkan dan selamat beramal)


siapa dia dalam diri anda?
disebabkan soalan ni serupa, teacher MERCURY kate dia=deer=rusa. so, rusa, hanyalah seekor binatang bagi saya. heeee~


jam sekarang pukul berapa?
1.36 midnight. waktu korea. eyh, perlu ke???


perasaan rindu pada siapa??
pada DIRI SENDIRI. hahah! bapak pencinta diri sendiri! xdelah, rindu dekat GBS (GENG BINTAT SEDUNIA) geng ni masa dekat plkn. they are the best! i looooooooooove them soooooooo much~ eventhough hanyalah perkenalan selama 72 hari. tak sangka singkat macam tu kan? tapi hati rasa macam lama sangat. bayangkan lah. no phone! muka tu lah yang kau hadap 24/7! GBS!!!! I MISSSSS YOU!!!! MELL!! TIK!!! PITT!!!! ZUE!!! DAYYAAAAHHHh!!!!! ABELL! ToT


Perasaan sayang pada siapa sekarang ni yang berlainan jantina?
APAKAH??? banyak soalan gini? AYAH, ABANG ADIK! :) 


warne kegemaran?
pink pekat, pink cair, pink kelabu-kelabu, pink suam-suam *eyh, ade eyk??* pink gincu mak aku. macam2lah. tapi bukan pink PIGeon! DA campur tahi sendiri! HUDUH! 


suka orang yang macam mana?
YANG ADA WAWASAN! haha. amboi, yang ade IMAN. boleh MEMBIMBING! AND, GOOOOOD SENSE OF HUMOUR :) ade takk??? kenal-kenalkan lerrr


benci orang yang macam mana??
yang ade sifat-sifat MAZMUMAH~! wahahaha


anda seorang yang bagaimana??
no comment *soo, drama queen!*


cerita tentang cinta pertama anda?
someone, he is not handsome. and i didnt fall for him because he's rich. but for his cuteness, very sweet and lovable. maybe lack in romantic side but his pureness attract me. huhu! ;p


cerita tentang pasangan anda sekarang?
oh kami sekarang sedang mengenal hati budi masing-masing, hanya teman. *jawapan artis o-o*


Cerita tentang seseorang yang sentiasa dengan anda sekarang . Berlainan jantina , ok? 
urmm, bestfriend. ni kot... hafiz. my friend from kkb. :) kitaorang tak rapat sangat masa dalam maktab. tapi dapat rasa dia punya concern. haha.sekarang selalu jugak contact with him. he's always there. listening to my problem. even it is about simple stupid thing. sometimes dia mainkan pulak masalah tu. make me laugh when i'm about to cry. haha. thanks don! (oh ye tu name pgglan dia kat maktab) harap-harap persahabatan ni kekal :) 


cerita tentang sahabat baik anda?
 banyak sangat :))


kata-kata terakhir untuk yang diingati?
...*bunyi cengkerik*.. hahah!
encik DON: when u were lending ur ears to me, i hope, u'll be willing to accept it when i was ready to lend mine :).. hehe!


SIAP CIKGU!!!









3 comments:

mercury_gurl said...

waaahhh..awak anak murid yg bagus..awak seorang je yg siapkan homework..bagus2..hahahhaa..

Najlaa 'Aqilah said...

extremely love part 'meaning behind najlaa'(!)

hehe.. hi najlaa. i'm najlaa :)


i followed your blog if you don't mind

me said...

haha~ <3

teacher mercury~ time kasih.
saye mmg baik :)

hi najlaa! yeaa~go najlaa! totally dun mind. be my follower:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...