hit play to chill summore

Sunday, July 24, 2011

what do you want when it comes to LOVE?

hello peeps! uolzz!

soo. today was like super damn boring! great great great. internet mula jadi macam fridge.

kau BOSAN...kau BUKAK...kau TUTUP

kau BOSAN...kau BUKAK...kau TUTUP

kau BOSAN...kau BUKAK...kau TUTUP

okay sila darab dengan namplohlapan.

okay faktanya aku bosanlah kan. aku bukak semua yang aku hado... effbeee. beloggg. twitter. katatekan!
semualah!

pastu aku jumpa ni...kat twitter aku.

kelik for gambaq besaq

frankly speaking, aku stuju dengan apa yang diperkatakan. bab2 yang aku 'setar'kan itu taklah kan. muahaha. generally, semua pon mesti nak someone yang diorang boleh rely on. at least ade kat situ bila diperlukan. tak semua orang akan dapat apa yang dia nak. ya op kos.. kalau boleh mintak memang rata-rata cakap cenggini... 
'JI HOO boys over flower satu!!! atau pon KIM JOO WON secret garden dua!!  '
pendapat aku pasal hal ni. sama ada kau lelaki ke perempuan ke. sama je. pernah dengar tak quote ni?
'Do LOVE him because you NEED him or You NEED him because you LOVE him?'
kalau cakap pasal cinta ape tu semua memang kalau aku duduk bertape kat gua semalu tu empatplohempat malam pun takkan dapat jawapan. jadi aku tak nak cakap pasal benda tu. apa yang aku tahu, bila aku terima orang tu, aku willing untuk terima kekurangan dia. and on the same time, dia kenalah willing untuk terima aku sehadonya kan? aci kek india tu pon stuju ngan apo eden cakap ni.

sebab kalau aku tak dapat terima, aku cakap aku tak nak lah. aku dah duaploh tahu. habeh dah zaman try menerai ni. ekau bukan baju eden nak pakai pon. buat ngabehkan boreh. muahaha. jodoh tu, YANG ESA dah aturkan terbaik untuk kita, insyaALLAH. aku memang tak kata ni untuk tunjukkan aku ni baek ke hape. sumpah tak. tapi hakikat, ayah selalu cakap macam tu. buktinya; himself, 24 yrs of marriage :)

problem macam ni biasanya timbul bila si seman nak kat si tipah sebab si tipah ni ada future yang cerah. konon nye si tipah ni pandai. on the right track omputih kata. tak weyh. aku sendiri. jalan yang aku pilih ni susah kot. kalau kau ada kat situ, konon-konon nak jadikan aku hak milik kekal sebab aku ni pelajar medic. hentikanlah. biar aku cakap awal-awal. i ain't genius. n i DO FALL somtimes. in fact aku buat blog pon untuk hilang kejap dari dunia full of stress tu. jangan satu hari nanti kau tergedik-gedik berlari-lari sebab menyesal, sudah.

tak perlulah seseorang yang risau sampai aku tak boleh nak mengadu dengan dia pun. aku ada parents untuk itu. just be there, be someone who can watch the tears and wipe it; not stops it. faham??? (tak faham jumpe lepaih kelas okeh!) steps to guide you...

LISTEN
COMFORT
GIVE THE RIGHT ADVISE
*advise ye bukan paksaan.be cool.

aku mungkin tak tahu pasal semua benda. tapi satu yang aku tahu, 'LOVE IS ABOUT WANTING TO BE THERE AND TO LEND A SHOULDER' and when you fail to feel so, it means that you are not the one. and please, A CLEAN BREAK UP will do. bukan menghilang cam biskut hap seng.

akhir kata, 'jangan bandingkan diri kau dengan orang lain. mungkin sekarang ni kau rasa, kau tak disayangi cam cucu tokporeh sayang ana mercury. tapi..(petik sket kate-kate david teoh) BUKAN JANJI TAPI PASTI. cume percaya pada something yang aku dengar,
'saat hadirnya Cinta adalah hadirnya Cinta Allah' *note to self jugak

aku tak reti sangat bab-bab nak bagi ulasan hal-hal cenggini. tapi bolehlah kalau sekadar nak cakap kan.

bye.
sincerity is the best attitude 

2 comments:

Nurul Ain said...

sy suka post ney... time ksh ya najla.. :D

najlaa lala said...

hahaaha~ thx ain :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...